Foto EPA/LETA

Miljardu vērtā industrija liek saberzēt rociņas 22

Investori un analītiķi ir tikpat satraukti kā tenkotāji. Daži lēš, ka Novo Nordisk, Dānijas farmācijas uzņēmums, kas ražo Wegovy, šogad Amerikā vien pārdos šo medikamentu 3–4 miljardus dolāru vērtībā. Uzņēmums plāno tuvāko mēnešu laikā izlaist tirgū šo preparātu daudzās citās valstīs.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Kokteilis
Zviedrijas policija atklāj, par ko tiks izvirzītas apsūdzības no Eirovīzijas diskvalificētajam Nīderlandes māksliniekam 33
Zinātnieki apstiprinājuši! Alkohols mērenās devās ir labvēlīgs vecākiem cilvēkiem 45
Lasīt citas ziņas
Tā akciju cena pēdējā gada laikā ir pieaugusi par 40%, un pēdējo divu laikā tā ir dubultojusies.

Eli Lilly, cits farmācijas uzņēmums, cer jau šovasar sākt pārdot līdzīgu līdzekli aptaukošanās ārstēšanai, ko sauc par Mounjaro (tirzepatīdu). Izmēģinājumos tā lietotāji vidēji zaudēja 20% sava svara.

CITI ŠOBRĪD LASA

Banka UBS uzskata, ka tā varētu kļūt par “lielāko narkotiku jebkad.” Investīciju banka Jefferies saka, ka līdz 2031. gadam šo zāļu tirgus, ko kopīgi dēvē par GLP-1 agonistiem, pārsniegs 150 miljardus dolāru, vēstī izdevums.

Tas ir līdzvērtīgi visām zālēm vēža ārstēšanai kopā, kuru pārdošanas apjoms 2021. gadā sasniedza aptuveni 185 miljardus.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.