Foto – Fotolia/Oleksandra Voinova

Kā komunicēt ar ļoti jūtīgu cilvēku 0


Neraugoties uz dažkārt slikto reputāciju, jūtīgi cilvēki var būt labi darbinieki un draugi. Viņi ir ļoti atbildīgi, patstāvīgi, pievērš uzmanību detaļām, viņi vienmēr domā par to, kā jūtas citi cilvēki.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo!
Mājas
Latvijas Jumiķu apvienības vadītājs: Latvijā jau ir pirmie gadījumi, kad saules paneļi uz jumta ir aizdegušies paši no sevis
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
Lasīt citas ziņas

Komunicējot ar jūtīgiem cilvēkiem, paturi prātā, ka viņi var reaģēt uz daudzām lietām, kuras tev neradīs nekādu reakciju. Pieņem faktu, ka tās nav viņu fantāzijas, bet viņi tiešām jūt pasauli. Ne vienmēr viņiem “acis ir slapjā vietā”, bet viņi tik tiešām var sākt raudāt, kā tev šķitīs, uz līdzenas vietas.

Jūtīgi cilvēki ātri nogurst, ja informācijas ir par daudz, jādod viņiem laiks to “sagremot”. Ja kāds no taviem padotajiem nepārtraukti lūdz atļauju strādāt mājās, iespējams, ka viņš neizvairās no darba, bet vienkārši ir ļoti jūtīgs cilvēks un šādā veidā cenšas atrast līdzsvaru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja tavam bērnam ir paaugstināts jūtīgums, nenosodi viņu, bet palīdzi mācīties tikt galā ar emocijām un izpaust tās konstruktīvi – piemēram, zīmējot vai dejojot. Noderēs arī stingrs režīms un psiholoģiskās robežas. Pārliecinies, ka tādam bērnam visu laiku nav ieslēgts dators – viņam vajag atpūsties, pat ja viņš to vēl nesaprot. Paturi prātā, ka bērna jūtīgumu ļoti spēcīgi emocionāli ietekmē situācija ģimenē un skolā. Ja bērns pēkšņi ātri nogurst vai ir kaprīzs, uzzini, kas notiek viņa vidē.

Ļoti jūtīgi cilvēki, kuru bērnība bija normāla, neatšķiras no citiem, un pat, saskaņā ar pētījumiem, ir nedaudz laimīgāki nekā citi. Tāpēc rūpējies par savu paaugstinātas jūtības bērnu vai savu iekšējo bērnu, ja pats esi ļoti jutīgs cilvēks – un esiet vislaimīgākie cilvēki!

Profesionālā kouča Anastasijas Dedjuhinas lapā bez maksas var izpildīt Elaines Aronas izstrādāto jūtīguma testu. Veselības problēmu gadījumā nenodarbojieties ar pašārstēšanos, konsultējieties ar ārstu!

Avots: organicwoman.ru

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.