Neārstētas sausās acs slimības sekas ir ļoti sliktas, jo plānās un nestabilās asaru plēvītes un bojatās acs virsmas dēļ izmainās acs optiska sistēma un redze pasliktinās līdz pat 1,3 dioptrijām un ilgstošs acs iekaisums bojā radzeni: rodas čūlas, pastiprinās acs virsmas rētošanās, un tas var novest pie neatgriežamiem redzes traucējumiem. 0


Starptautiska klīnisko pētījumu un klīniskās prakses zinātniskā publikācija “Acs virsma” 2013. gada beigās iepazīstināja ar jaunu un visaptverošu pieeju sausās acs slimības ārstēšanā. Tagad tiek ieteikts ārstēt ar osmoprotektoriem, kas pasargā aci no galvenā slimības cēloņa – paaugstināta sāls daudzuma, ietekmes. Cilvēkiem jāskatās, lai acu pilienu sastāvā būtu taurīns, L-karnitīns un eritrols – tie ir osmoprotektori, kurus var atrast dabiskajās asarās un ko ražo cilvēka organisms.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
Lasīt citas ziņas

Osmoprotektori ir šūnas, kas nepiedalās šūnu metabolismā, viegli iekļūst šūnā un aiztur tajā ūdeni, līdz ar to šūnas nezaudē savu tilpumu, paliek dzīvas un spēj veikt parastās funkcijas arī vidē ar paaugstinātu sāls daudzumu (hipertoniskā).

Pastāvīgi papildinot osmoprotektoru rezerves, paaugstinātā sāls daudzuma izraisītais iekaisums samazinās un nepatīkamie sausās acs simptomi pakāpeniski izzūd. Tādā veidā ķermenis tiek stimulēts aizsargāt pašam sevi dabiskā un parastā veidā, pašam ražot aci aizsargājošās asaru komponentes, līdz ar to cilvēkiem nav jābaidās, ka acs varētu pierast pie osmoprotektorus saturošu acu pilienu lietošanas un ja nepieciešams, lietot visu dzīvi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kāpēc nepieciešams ārstēt slimību, nevis nomākt simptomus

Agrāk mums nebija īsti pareiza pieeja dažādu slimību ārstēšanai. Mēs vairāk tiecāmies nomākt simptomus nevis meklēt slimības cēloņus. Ja mums sāp galva, mēs lietojam sāpes mazinošas zāles, ja mums ir temperatūra, mēs to pazeminām. Modernā medicīna iedrošina ārstēt slimības cēloņus, nevis īslaicīgi nomākt simptomus.

Lai ārstētu sauso aci pēc būtības (t.i. ietekmētu cēloni), zinātnieki radījuši efektīvu tehnoloģiju kas iedarbojas uz cilvēka dabisko osmoprotekcijas principu, tādējādi ne tikai nomācot simptomus, bet arī ārstējot slimību pēc būtības (ietekmējot tās cēloni). Šī tehnoloģija nodrošina acs virsmas osmoprotekciju (ūdens tiek “ieslēgts” šūnās). Jaunākās paaudzes acu pilieni iedarbojas šūnu līmenī ar jau minēto osmoprotekcijas principu (ūdens ieslēgšanu šūnā), tādā veidā ļaujot nodrošināt komforta sajūtu acī ilgāk par 24 stundām.

Tātad, izvēli par to – ko mēs pilināsim acīs, nevajadzētu noteikt atlaidēm aptiekās, bet gan mūsu lēmumam par to – vai mēs vēlamies savas acis aizsargāt un ārstēt pēc būtības, vai arī tikai nomākt simptomus. Ja jūs izvēlaties šķīdumu, kas tikai samazina simptomus, dariet to acij visdrošākajā veidā, jo ar acīm mēs iegūstam 80% no visas informācijas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.