Foto. pexels.com/Vanessa Loring

11. Auzas 0

Auzas ir brokastu pamatprodukts pamatota iemesla dēļ. Tās ir lielisks komplekso ogļhidrātu avots, kas organismā sagremojas lēni, nodrošinot vienmērīgu enerģijas izdalīšanos visas dienas garumā. Šī ilgstošā enerģija var palīdzēt novērst pēkšņas cukura līmeņa asinīs svārstības un kritumus, padarot auzas par īpaši izdevīgu izvēli pastāvīgas enerģijas un koncentrēšanās spēju uzturēšanai (īpaši, ja tās tiek kombinētas ar olbaltumvielu avotu, piemēram, riekstu sviestu).

Turklāt auzas ir bagātas ar šķiedrvielām, īpaši beta-glikānu, kas ne tikai veicina sāta sajūtu, bet arī var palīdzēt uzturēt veselīgu cukura līmeni asinīs noteiktām iedzīvotāju grupām.

Papildus uzturvērtībai auzas ir arī neticami daudzpusīgas. Tās var pārstrādāt sātīgās auzu pārslās, iejaukt kokteiļos vai izmantot kā pamatu ceptiem izstrādājumiem, piemēram, smalkmaizītēm un granolas batoniņiem.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.