Foto: Pexel

Kvinoja 9


Kvinoja pēdējos gados ir kļuvusi ļoti populāra veselīgas ēšanas entuziastu vidū. Kvinoja ir unikāla ar to, ka tā ir gan grauds, gan augu izcelsmes olbaltumvielu avots. Viena glāze vārītas kvinojas nodrošina aptuveni 8 gramus olbaltumvielu un ir bagāta ar šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām. Turklāt kvinoja ir bez glutēna, kas padara to par lielisku izvēli cilvēkiem ar celiakiju vai glutēna nepanesību.

Kvinoju var izmantot dažādos ēdienos, piemēram, salātos, zupās, sautējumos un pat brokastu putrā. Kvinojas salāti ar dārzeņiem un avokado ir garšīgs un veselīgs veids, kā sākt dienu.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.