Foto. pexels.com/Adhitya Rizky

Svaigi augļi vai žāvēti augļi: kāda ir atšķirība un kuri ir veselīgāki? 0

Svaigi un žāvēti augļi ir uztura bagātinātāji, kas piedāvā dažādas priekšrocības, taču to uzturvērtība un ietekme uz organismu atšķiras.

Reklāma
Reklāma
“Man teica, ka pirmais bērns ir piedzimis nedzīvs. Iemeta metāla šālē un teica, lai aiznes” – Ilzes stiprais stāsts par dvīņu meitenīšu gaidīšanu
RAKSTA REDAKTORS
“Mašīnu jūra, bet viņi…” Autovadītājs nikns par pieredzēto uz Tallinas šosejas sastrēgumstundā
Iespējamie sliktākie scenāriji: kā Izraēlas un Irānas konflikts var skart pasauli?
Lasīt citas ziņas

Žāvētu augļu porcija satur gandrīz tikpat daudz vitamīnu un minerālvielu kā svaigie augļi, un abi ir bagāti ar šķiedrvielām un polifenoliem – augu savienojumiem ar antioksidanta un pretiekaisuma īpašībām, kas aizsargā organismu no slimībām.

Tomēr žāvēšanas process maina to sastāvu, padarot žāvētus augļus koncentrētākus, ar augstāku kaloriju un cukura saturu, kamēr svaigajos augļos saglabājas vairāk ūdens un C vitamīna, kā norāda Verywell Health.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai gan abiem veidiem ir savi plusi, izvēle starp tiem atkarīga no individuālajām vajadzībām un veselības mērķiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.