Foto. pexels.com/Adhitya Rizky

Svaigi augļi vai žāvēti augļi: kāda ir atšķirība un kuri ir veselīgāki? 0

Svaigi un žāvēti augļi ir uztura bagātinātāji, kas piedāvā dažādas priekšrocības, taču to uzturvērtība un ietekme uz organismu atšķiras.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Kādā mēnesī dzimusi tava mīļotā sieviete – tāda arī būs kopdzīve ar viņu!
Atkal kādam kas nepatīk? Mūsu pludmales volejbolistes tikušas pie zelta, bet kādam ir iebildumi pret viņu apģērbu…
Pēc sadursmes bērns vēl bija dzīvs, taču garām braucoša automašīna viņu nāvējoši notrieca – Latgalē notikusi smaga avārija
Lasīt citas ziņas

Žāvētu augļu porcija satur gandrīz tikpat daudz vitamīnu un minerālvielu kā svaigie augļi, un abi ir bagāti ar šķiedrvielām un polifenoliem – augu savienojumiem ar antioksidanta un pretiekaisuma īpašībām, kas aizsargā organismu no slimībām.

Tomēr žāvēšanas process maina to sastāvu, padarot žāvētus augļus koncentrētākus, ar augstāku kaloriju un cukura saturu, kamēr svaigajos augļos saglabājas vairāk ūdens un C vitamīna, kā norāda Verywell Health.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai gan abiem veidiem ir savi plusi, izvēle starp tiem atkarīga no individuālajām vajadzībām un veselības mērķiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.