Ilustratīvs foto, Fotolia

Personīgā misija: atmaskot viltus ārstus 0


Gluži kā meitas istaba, visa Toma dzīve ir iestrēgusi pagātnē. Lai gan viņš turpina vadīt savu uzņēmumu, domās vīrietis bieži ir citur. “Gadās, ka sieva runā ar mani vairākas minūtes, bet es nedzirdu ne vārda, jo mans prāts nodarbināts ar to šausmīgo lietu,” viņš atzīst. “Tas viņu dziļi ietekmējis,” piekrīt Toma otrā sieva, Dženija. Vīrietim grūti atslābināties brīvajā laikā, tāpēc viņš pavada ilgas stundas garāžā, restaurējot vecu “Ford Falcon”. Un viņu nodarbina personiskā misija: atklāt patiesību par iestādi, kas, kā viņš uzskata, sagrāvusi viņa meitas realitātes izjūtu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 skaitļiem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

Toms savu meitu atceras kā bērnu, kuram lieliski padevās praktiski viss. “Viņa bija līksma, laimīga, jūtīga meitene,” Toms atminas (Visu ģimenes locekļu vārdi un dažas detaļas mainītas). Lai gan viņš un Annas māte šķīrās, kad meitene bija septiņus gadus veca, Toms apgalvo, ka saikne ar meitu nekad nav pārtrūkusi. Katru otro nedēļas nogali viņš brauca daudzus kilometrus, lai meita varētu paciemoties pie viņa, pavadot laiku sarunās un rotaļās. Par savu bijušo sievu vīrietis izsakās atzinīgi: “Mēs nekad neesam pārstājuši būt komanda.”

Kad Toms apprecējās otru reizi, Anna satuvinājās ar vienu no abām Dženijas meitām, Sūziju; abas bieži nolīda kādā kaktiņā, gudrojot, kā izjokot pārējos ģimenes locekļus. “Viņas bija nešķiramas,” viņš saka. “Viņa bija Sūzijas aizstāve.”

CITI ŠOBRĪD LASA
Bet, tuvojoties 15 gadu vecumam, Annai sākās trauksmes uzplūdi, un viņa zaudēja daudz svara. Viņu pieķēra lietojot alkoholu un kavējot skolu, un tipiskie pusaudžu strīdi ar māti saasinājās. Lai gan Toms un Anna strīdējās reti, viņš tomēr redzēja, kā meita ir izmainījusies. Viņa bija bijusi laba skolniece, bet tagad viņa paziņoja, ka vēlas pamest skolu. 2010. gada nogalē, brīvdienās viesojoties pie meitas, Toms atklāja, ka viņa sagraizījusi rokas un kājas. Drīz vien terapeits diagnosticēja ēšanas traucējumus.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.