Ilustratīvs foto, Fotolia

Dārga smadzeņu skalošana? 0


Pēc terapeita ieteikuma ģimene vērsās Kāstlvudā, augstas kategorijas medicīnas centrā netālu no Sentlūisas. Lai gan centrs reklamēja daudzas un dažādas ārstniecības metodes, tas īpaši izcēla praksi, ko dēvē par Iekšējo ģimenes sistēmu modeli. Tā praktizētāji uzskata, ka cilvēka iekšējo “es” veido apakšpersonības, ko dēvē par “daļām”, kas veseliem cilvēkiem kopā veido ideālo personību. Iekšējās ģimenes sistēmas terapeita uzdevums ir dziedināt atsevišķās daļas un atjaunot nefunkcionējošās saiknes starp tām.

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
Putina sabiedrotais brīdina par globālu karu un “traģēdiju visai cilvēcei”
Kokteilis
VIDEO. Personības tests: izvēlies vienu dakšu un atklāj, ko tava izvēle liecina par tevi
Lasīt citas ziņas

2011. gada sākumā Annu uzņēma iestādē, kurā vienlaicīgi varēja uzturēties desmit pacienti; pamātes apdrošināšana sedza augsto stacionārā pacienta maksu – gandrīz 1000 ASV dolārus dienā. Lai gan viņam nepatika doma par Annas nosūtīšanu ārstēties tik tālu prom no mājām, Kāstlvudas reputācija viņu pārliecināja.

Viņš izpētīja arī visu internetā pieejamo informāciju. “Nekas neliecināja tai par sliktu,” viņš atzīst.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai gan atmiņas atgūšanas terapijas izmantojums un multiplu personības traucējumu diagnoze strauji samazinājās, garīgās veselības aprūpes nozare patiesībā nekad nepārvērtēja savulaik moderno metodi, kuru slavēja un praktizēja tik daudzi profesionāļi.

Tomēr Toms uzsver, ka jau pēc mēneša sācis saņemt satrauktus zvanus un e-pasta vēstules no Annas mātes. Viņa stāstīja, ka Anna kļūstot arvien grūtsirdīgāka un dusmīgāka. Bijusī sieva raksturoja medicīnas centru kā “emocionāli toksisku”. Personāls šķita uzskatām, ka pacientu problēmās vainojamas to ģimenes.

Annas zvani tēvam turpretī kļuva arvien retāki. Tad, divus mēnešus pavadījusi centrā, Anna nosūtīja īsziņu Sūzijai, vaicājot, vai Toms tai kādreiz pieskāries seksuāli.

“Mēs abas zinājām, ka viņš sados pa ausīm ikvienam, kas uz mums tikai ne tā paskatītos,” saka Sūzija. “Saņemt tādu īsziņu bija dīvaini.” Viņa atbildēja noliedzoši, un parādīja Annas rakstīto Tomam. Viņš jutās šokēts, bet Annas klusēšana viņu satrauca vēl vairāk. Viņš sāka plānot meitas atgriešanos mājās.

Aprīļa beigās viens no Kāstlvudas vadošajiem speciālistiem, Marks Švarcs, piezvanīja, lai pateiktu, ka nebūtu prātīgi izņemt Annu no iestādes; pēc viņa vārdiem, meita tagad izsaka tiešas apsūdzības vardarbībā, bet speciālistiem vajagot vairāk laika, lai atmiņas kļūtu skaidrākas.

Sertificētais seksa terapeits un hipnozes speciālists ar gadiem ilgu pieredzi Misūri reģionā, kur kopā ar dzīvesbiedri Loriju Galperinu vadījis arī citas traumu klīnikas. “Tolaik neko nezināju par psihiatriju,” Toms atminas. Kāstlvudas personāls ar Švarcu priekšgalā viņu pārliecinājis, ka kopīgiem spēkiem būs iespējams visu atrisināt, un viņš tam ticējis.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.