Foto – Shutterstock

Vai piena pasterizēšana ietekmē tā sagremošanu? Atbild uztura speciāliste 0

Veselam.lv lasītāja jautā: “Esmu lasījusi, ka govs svaigpiens satur nedaudz fermentu piena cukuru šķelšanai – laktāzi, kas pasterizējot noārdās. Turklāt esmu pievērsusi uzmanību, ka pat siers tiek izgatavots no pasterizēta piena. Vai piena pasterizēšana var ietekmēt piena produktu sagremošanu un kā?”

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
Vācu policijas auto Latgalē satrauc iedzīvotājus – kas īsti notiek? 2
Receptes
Kuru zivi nedrīkst ēst kopā ar ādu: eksperts nosauc sugas un brīdina par sekām
“Oficiāli neviens neko neaizliedz.” Krievijā strauji izdziest viena no sievietes galvenajām pamattiesībām
Lasīt citas ziņas

Atbild poliklīnikas “Šarlote” un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas uztura speciāliste Lizete Puga: “Šis jautājums jāpāradresē pārtikas tehnologam, jo nemācēšu to tik labi izskaidrot.

Kopumā tas ir pārtikas nekaitīguma jautājums – kādēļ tiek izmantoti tieši pasterizēti piena produkti. Nedomāju, ka pasterizācija izmaina produkta sagremošanas iespējas. Grūti tos būs sagremot cilvēkam, kuram ir kāda predispozīcija, piemēram, laktozes intolerance, govs piena olbaltumvielu nepanesamība/alerģija , taču šajos gadījumos arī nepasterizēti produkti būs ēdienkartē jāierobežo.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Uzdodiet savu jautājumu ekspertam arī jūs!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.