Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls.
Foto – Shutterstock

Kas ir olu diēta? 0

Lai gan šī diēta varētu šķist pavisam jauna, tās saknes meklējamas jau 1970. gados, kad žurnāls “Vogue”  publicēja rakstu par  olu un vīna diētu.

Kopš tā laika pieeja ir mainījusies, taču šī ēšanas plāna pamatā bija sākt dienu ar olām.

Pēc tam dienas gaitā lietot nelielas liesu olbaltumvielu porcijas – zivis, vistas gaļu vai papildu olas –, papildinot tās ar nelielu daudzumu izvēlētu dārzeņu.

Diēta paredz tikai trīs ēdienreizes dienā – brokastis, pusdienas un vakariņas, un lielākā daļa diētas variantu ilgst tikai 14 dienas.

Olu diētas laikā no ēdienkartes jāizslēdz ogļhidrātiem bagāti produkti un produkti, kas dabiski satur daudz cukuru, tostarp augļi, maize, alkohols, cepts ēdiens, makaroni un rīsi.

Jāizslēdz arī uzkodas un jebākdi dzērieni, kas satur kalorijas.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.