
Kādi ir riski? 0
Pola skaidro: “Zemu ogļhidrātu diētu laikā daži cilvēki var izjust enerģijas trūkumu, īpaši pie intensīvas fiziskās slodzes.
Kaloriju straujš samazinājums var būt bīstams. Ātri iedarbīgās diētas neveicina ilgtermiņa paradumu izveidi, un cilvēki bieži atgriežas pie vecajiem ēšanas ieradumiem.”
Vēl viens aspekts ir holesterīna jautājums. Ieteicamā maksimālā holesterīna dienas deva ir 300 mg, bet viena ola satur ap 185 mg, līdz ar to vairāk par pusotru olu dienā uzturā nevajadzētu lietot.
Šī diēta arī neveicina veselīgus ēšanas paradumus, piemēram, porciju kontroli, sabalansētu maltīšu plānošanu vai pārdomātu ēšanu, un galu galā daudzi, kas pamēģina šo diētu, atgriežas pie vecajiem ieradumiem vai pārtrauc to vēl pirms beigām.
Tāpat iespējami arī fiziski blakusefekti – izsalkums, diskomforts, nelabums, vēdera uzpūšanās un aizcietējumi, kas rodas no pārmērīgas olbaltumvielu uzņemšanas.
Sagatavots pēc ārvalstu preses materiāliem.