Foto: Pixabay.com

1. Kartupeļi 0

Lai gan kartupeļus mizot ir ierasts, labāk to nedarīt.  Kartupeļu mizas ir bagātas ar šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām. Patiesībā tieši mizā ir visaugstākā šķiedrvielu koncentrācija.

Turklāt kartupeļu mizā ir vairāk kālija nekā pašā bumbulī, un kālijs ir būtisks sirds veselībai un muskuļu funkcijai. Mizā ir arī ievērojams daudzums dzelzs, kas nepieciešams sarkano asinsķermenīšu darbībai.

Tāpēc, atstājot mizu, jūs ne tikai piešķirat ēdienam papildu tekstūru, bet arī būtiski palielināt tā uzturvērtību. Pirms gatavošanas kartupeļus gan rūpīgi nomazgājiet.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.