Olas 18

Līdzīgi kā daudziem citiem produktiem, arī olām derīguma termiņš uz iepakojuma parasti tiek norādīts ar rezervi, kas nozīmē, ka nākamajā dienā pēc tā, visticamāk, tās vēl ir lietojamas uzturā, taču, ja termiņš ir pārsniegts vairāk, labāk olas izmest atkritumos.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
TV24
Banka darba samaksu pārskaita tiesu izpildītājam, neskatoties, ka parādnieka apgādībā ir trīs nepilngadīgi bērni. Advokāts skaidro, vai tā var
TESTS: atbildi uz 10 vienkāršiem jautājumiem un mēs pateiksim, cik izglītots tu esi!
Lasīt citas ziņas

Vecu olu ēšana var radīt tiešām nepatīkamas sekas, jo īpaši, ja tās netiek pilnībā termiski apstrādātas. Tā iespējams inficēties ar salmonellu un iedzīvoties pamatīgās vēdersāpēs, kā rezultātā var būt nepieciešama pat medicīniska iejaukšanās.

Par laimi ir vairāki veidi, kā noteikt, vai ola nav veca, nepārsitot tās čaumalu. Pirmkārt, ir jānovērtē vizuāli – ja uz čaumalas veidojas pulverveida nosēdumi vai gļotas, to noteikti nevajag izmantot. Cits variants ir ievietot jēlas olas ar ūdeni piepildītā bļodā vai katlā. Ja ola nogrimst, to var ēst, ja tā peld pa virsu, noteikti nevajag to izmantot.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uzmanību jāpievērš arī tad, ja olas čaumala ir saplaisājusi. Arī tā ir zīme, ka ola bojāsies ātrāk.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.