
Saldie dzērieni un produkti ar pievienotu cukuru 0
Šie produkti, piemēram, gāzētie dzērieni, dažādas augļu sulas ar cukuru, kūkas, cepumi un konfektes, satur ļoti daudz tukšo kaloriju – enerģiju, kas nāk no cukura, bet nesatur vitamīnus vai šķiedrvielas. Kad jūs dzerat saldos dzērienus vai ēdat kādu saldo kārumu, cukura līmenis asinīs strauji palielinās. Organisms reaģē ar lielu insulīna daudzumu, lai samazinātu šo cukura līmeni. Taču pēc tam seko cukura līmeņa strauja krišanās, kas var likt justies nogurušiem, vājiem un nervoziem. Šādi svārstīgi cukura līmeņa lēkāšanas posmi mazina virsnieru dziedzeru spēku, kas ražo hormonus, kas palīdz tikt galā ar stresu. Turklāt liekais cukurs veicina iekaisumu organismā un oksidatīvo stresu, kas bojā smadzeņu šūnas un palielina noguruma sajūtu.