Kā izvairīties no svara pieauguma svētku laikā: trīs padomi, kas vienmēr darbojas 0
Uz galda viss šķiet tik garšīgs, bet negribas pārēsties? Šie trīs vienkāršie noteikumi palīdzēs sagaidīt Jauno gadu ar labu veselību un pašsajūtu.
Svētki bieži vien asociējas ar siltām kopā sanākšanām un sātīgiem mielastiem, baudot iecienītākos ēdienus. Tomēr tieši pēc svētkiem daudzi cilvēki pamana liekos kilogramus. Labā ziņa ir tā, ka mielastu var baudīt, neupurējot savu figūru. Viss, kas jādara, ir jāievēro dažus vienkāršus uztura speciālistu ieteikumus.
Kā baudīt gardus ēdienus Ziemassvētkos, lai jaunajā gadā nejustos kā “bumbiņa”?
Gatavojiet vieglākas maltītes
Lielāko daļu tradicionālo svētku recepšu iespējams pagatavot ar mazāku kaloriju daudzumu, nezaudējot ierasto garšu. Pietiek nomainīt vien dažas sastāvdaļas vai gatavošanas metodi.
Piemēram, treknas mērces var aizstāt ar dabīgu jogurtu vai zema tauku satura skābo krējumu. Cepšanas vietā lielā eļļas daudzumā ieteicams izvēlēties cepšanu cepeškrāsnī vai sautēšanu. Šīs nelielās izmaiņas būtiski samazina ēdienu kaloriju saturu un ļauj baudīt iecienītākos gardumus bez vainas apziņas.
Esiet aktīvi arī svētku laikā
Svētki nav iemesls pilnībā atteikties no fiziskajām aktivitātēm. Pat viegla pastaiga pēc ēdienreizes palīdz organismam labāk sagremot pārtiku un samazina pārēšanās risku. Svaigs gaiss, nesteidzīga pastaiga vai vienkārša izkustēšanās pēc vakariņām pozitīvi ietekmē vielmaiņu un vispārējo labsajūtu.
Regulāras fiziskās aktivitātes svētku laikā ir vienkāršs un efektīvs veids, kā uzturēt sevi formā, neapmeklējot sporta zāli.
Kontrolējiet alkohola patēriņu
Alkohols bieži vien ir viens no galvenajiem lieko kaloriju avotiem svētku laikā. Papildus augstajam enerģētiskajam blīvumam alkoholiskie dzērieni palielina apetīti un mazina paškontroli.
Alkohols arī palēnina vielmaiņu, apgrūtinot organismam tauku pārstrādi. Alkohola patēriņa ierobežošana vai pilnīga atturēšanās no tā palīdzēs izvairīties no pārēšanās un saglabās vieglāku pašsajūtu pat pēc kalorijām bagātām svētku maltītēm.




