Foto. pexels.com/Vanessa Loring

Humuss un dārzeņi 0

Kāpēc izvēlēties? Dārzeņi ir bagāti ar šķiedrvielām, vitamīniem un antioksidantiem, savukārt humuss nodrošina olbaltumvielas un veselīgos taukus. Šī kombinācija ir ideāla veselīgai uzkodai.

Kā pagatavot? Sagriez burkānus, selerijas, papriku vai gurķus strēmelēs un pasniedz ar 2–3 ēdamkarotēm humusa. Var izvēlēties klasisko humusu vai eksperimentēt ar garšām, piemēram, ar papriku vai ķiplokiem.

Padoms: Pagatavo humusu mājās, blendējot turku zirņus, tahini, citronu sulu, ķiplokus un olīveļļu, lai kontrolētu sastāvdaļas un izvairītos no liekiem konservantiem.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.