
Edamame 0
Edamame ir jaunas, negatavas sojas pupiņas, kuras parasti novāc, kad tās vēl ir zaļas un atrodas pākstīs. Tās ir populāra uzkoda un sastāvdaļa Āzijas virtuvē, īpaši Japānā, kur tās bieži pasniedz viegli sālītas kā veselīgu našķi. Edamame ir bagātas ar šķiedrvielām, olbaltumvielām un būtiskām uzturvielām, kas veicina gremošanas sistēmas veselību un ilgstošu sāta sajūtu.
Kā pagatavot? Edamame parasti ir pieejamas svaigas vai saldētas, ar pākstīm vai bez tām. Tās ir vienkārši pagatavojamas: Vāri vai tvaicē edamame pupiņas (ar visu pāksti vai izlobot) 5–7 minūtes verdošā ūdenī.
Nokās un viegli apkaisi ar jūras sāli vai citām garšvielām, piemēram, čili vai ķiploku pulveri, lai piešķirtu papildu garšu. Pasniedz siltas vai atdzesētas kā uzkodu. Pupiņas parasti izspiež no pākstīm tieši ēdot.