Foto – LETA

Kas ir jāņem vērā barojot bērnu? 0

  • Barošanas režīms dienā un it īpaši naktīs, ēdienreizēm jābūt strikti nodalītām; nedrīkst ļaut bērnam gulēt naktī pie mātes krūts un zīst, kad vien iegribas;
  • Barojot bērnu no pudelītes, nedrīkst ļaut bērnam iemigt ar pudelīti rokās, tāpat pudelītei nevajadzētu būt brīvi pieejamai nakts laikā;
  • Nakts laikā bērnam sasniedzamā attālumā drīkst būt pudelīte ar tīru ūdeni.
Reklāma
Reklāma

Kā pareizi veikt zobu tīrīšanu?

Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai 4
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
Veselam
Ne vienmēr uzreiz jāķeras pie medikamentiem: 10 produkti, kas palīdz atbrīvoties no sāpēm
Lasīt citas ziņas

Mutes tīrīšana ir jāuzsāk vēl pirms zobu izšķilšanās, lai bērns pierastu pie šī ikdienas rituāla. Jau no pirmā zoba izšķilšanās bērnam zobi ir obligāti jātīra divas reizes dienā. Vislabāk to darīt, izmantojot mīkstu, bērna vecumam atbilstošu, zobu birsti un zobu pastu. Zobu tīrīšanai var izmantot arī silikona uzpirksteni vai ap pirkstu aptītu marli. Zobu tīrīšanas procedūrai jābūt tik ilgai, līdz no visiem zobiem tiek notīrīts viss aplikums. Zobi ir jātīra divas reizes dienā – no rīta pēc brokastīm un vakarā pirms gulēšanas.

Kādi zobu kopšanas līdzekļi jāizmanto?

Bērna mute jāsāk kopt uzreiz pēc dzimšanas. Mute regulāri jāpārtīra ar uzpirksteni vai marlīti pēc katras ēdienreizes.
Pēc pirmā zoba izšķilšanās jāsāk lietot zobu pasta, to uzklājot uz zobu birstes plānā slānītī, bet no divu gadu vecuma zobu pastas devai ir jābūt zirņa lielumā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Zobu tīrīšanas tehnika, kas piemērota maziem bērniem: (K – kožamās virsmas; A – ārējās virsmas; I – iekšējās virsmas).

Kā izvēlēties pareizu zobu pastu?

Aptiekās un veikalos ir pieejams ļoti plašs zobu pastu klāsts (fluorīdu, ksilitolu saturošas, homeopātiskās u.c.), taču tikai zobārsts vai higiēnists, nosakot Jūsu bērna kariesa risku, varēs ieteikt Jūsu bērnam vispiemērotāko zobu pastu. Ja kariesa risks ir augsts, tad Jūsu bērnam obligāti būs jālieto fluorīdu saturošas zobu pastas.

Ievērībai! Pirmā vizīte pie zobārsta jāieplāno 6 mēnešu vecumā!
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.