Gata Šļūkas zīmējums

Vai svaru ir iespējams samazināt divās nedēļās? Mazāk ēdot un palielinot izdzertā ūdens daudzumu, pašsajūtu divu nedēļu laikā noteikti var uzlabot, nedaudz var izdoties samazināt apkārtmērus. Galvenais ir sākt darīt. Ja vienu dienu neveicas ievērot apņemšanos mainīt ēšanas paradumus, jācenšas tiem sekot nākamajā dienā. 0


Pirmssvētku laikā nevajadzētu līdz minimumam samazināt apēstā ēdiena daudzumu (badoties), citādi pēc svētkiem svars var strauji nākt atpakaļ. Ja ir nepieciešamas korekcijas, tās ir jāveic ilgtermiņā, palēnām mainot ēšanas paradumus. Ja divas nedēļas pirms svētkiem esat apņēmības pilns darīt visu iespējamo, lai samazinātu apkārtmērus, tas jāturpina arī pēc tam.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

Ar uztura bagātinātājiem, kas domāti svara samazināšanai, iesaku neaizrauties, it īpaši ar tiem, kas nav reģistrēti un var apdraudēt lietotāja veselību. Tie var izraisīt no vieglas līdz smagākai caurejai, vēdera pūšanos, atvilni, gremošanas traucējumus utt. Medikamentus svara samazināšanai izvēloties internetā, jābūt ļoti uzmanīgiem, jo, piemēram, uztura bagātinātājs orlistats un rimonabalts var izraisīt pat aknu darbības traucējumus, depresiju u. tml. Problēmas. Lietojot tievēšanai domātos preparātus, jāseko līdzi to mijiedarbībai ar citām ikdienā lietotām zālēm, piemēram, kontracepcijas tabletēm, pretiekaisuma līdzekļiem u. c. Internetā bieži vien atrodamas reklāmas, kurās piedāvā ar uztura bagātinātāju palīdzību strauji zaudēt svaru neilgā laikā, piemēram, desmit kilogramus nomest vienas nedēļas laikā. Šie solījumi visbiežāk ir tikai reklāmas triks. Veselam cilvēkam ar lieko svaru šāds svara zudums ir neiespējams. Reizēm gan var gadīties, ka zaudē diezgan daudz liekā svara īsā laikā, bet visbiežāk tas notiek tūskas dēļ, ko var izraisīt liels sāls patēriņš.

Lai no svara samazināšanai paredzētajiem uztura bagātinātājiem gūtu gaidīto efektu, vienalga jāmaina ēšanas paradumi. Tabletīte viena pati brīnumus nepaveiks. Lai mazinātu apetīti vakara stundās, kad pēc paēšanas gribas vēl našķēties, var izdzert kokteili, kura pamatā ir balastvielas, piemēram, glāze kefīra ar vienu vai divām ēdamkarotēm kliju vai ar ūdeni aplietas linsēklas vai čia sēklas. Taču jāielāgo, ka šādu kokteili drīkst lietot ne biežāk kā reizi dienā un vienlaikus pietiekami daudz jādzer. Arī limfas drenāžas masāža un citas skaistumkopšanas procedūras var veicināt svara zudumu, taču jāielāgo, ka viss jādara kompleksi, vienlaikus mainot ēšanas paradumus un dzīvesveidu, piemēram, jādzer daudz ūdens, pietiekams laiks jāvelta miegam utt.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.