Foto – Matīss Markovskis

INTERVIJA ar Agni Vītolu 0

Kad radās ideja par ufogolfu?

Ufogolfu spēlējam jau trīs gadus, sākot no 2012. gada 1. septembra. Šis sporta veids radies Amerikā, kur to spēlē daudzus gadus. Tepat kaimiņos Igaunijā ir aptuveni 60 disku golfa laukumu, Latvijā – tikai pieci. Mēs tagad būvējam laukumu Odzienā, pēc tam Ventspilī, Liepājā, Gulbenē. Līdz šim ufogolfa laukumi bija tikai Talsos, Ērgļos un Rīgā.

Reklāma
Reklāma

Ko cilvēkam dod šī nodarbe?

FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā!
Krievija konfiscē itāļiem rūpnīcas. Itālijas atbildes gājiens ir filigrāns
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 24
Lasīt citas ziņas

Ufogols nodarbina visu ķermeni līdzīgi kā kardiotreniņš. Mēs laukumā staigājam, veicam treniņvēzienus, kas iekustina ķermeņa augšdaļu. Tas palīdz uzlabot fizisko formu, turklāt gūtās emocijas ir neaprakstāmas. Ir taču gandarījums, ja šķīvītis lido, kur vēlamies.

Disku golfs attīsta dažādas prasmes – cilvēks sāk vairāk apzināties, ko spēj viņa ķermenis, cik spēcīgi jāmet šķīvītis. Mešana trenē arī prātu, koncentrēšanos. Tieši ufogolfā esmu uztrenējis spēju atcerēties un saskaitīt gan savus, gan citu metienus. Pastāv sava veida kārtība – metienu laikā nerunā, ievēro pietāti pret spēlētājiem. To var izmantot arī sadzīvē: kad otrs kaut ko dara, paklusēsim un runāsim tad, kad cilvēks būs beidzis darbu.

Vai ir daudz apmeklētāju?

CITI ŠOBRĪD LASA

Gan brīvdienās, gan darbdienu vakaros nāk cilvēki no dažādiem kolektīviem un uzņēmumiem. Rīgā nav nemaz tik daudz vietu, kur atpūsties. Mēs bez problēmām varam uzņemt 50 cilvēku, tiktu galā arī ar 100. Ir veidi, kā cilvēkus nodarbināt, sadalīt komandās. Notiek arī čempionāti. Nesen bija tepat Mežaparkā. Jūnijā gaidāms nākamais posms Talsos, pēc tam Ērgļos.

Vai ufogolfu var spēlēt jebkurš?

Spēlē piedalījušies cilvēki ar garīgiem traucējumiem no dienas aprūpes centra Saulessvece. Sākumā domāja, ka visi nespēlēs, bet dalībnieki tik ļoti iedegās, ka piedalījās visi. Vēlāk būs laukumi, kuros varēs spēlēt arī cilvēki ratiņkrēslos.

Šis sporta veids ir ļoti vispusīgs, vajadzīga tikai vēlme darīt. Patlaban cenšos dibināt bezmaksas ufogolfa skolu bērniem, kurā varētu trenēties vasarās. Mēs klauvēsim arī pie skolu durvīm, piedāvāsim inventāru.

Speciālisti otrpus okeāna saka, ka disku golfs ir ļoti piemērots gados vecākiem cilvēkiem, bet Latvijā šādi ļaudis vēl ir kūtri. Mēs labprāt viņus aicinām un gribam iemācīt visu, ko varam, turklāt nodarbības būs pa kabatai.

Vairāk par ufogolfu, lasiet jūnija žurnālā “36,6 °C” vai tā elektroniskajā versijā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.