pwxwls.com/Yan Krukau

Preces pret pūtītēm 42

Benzoilperoksīds, aktīvā sastāvdaļa daudzos pūtītes produktos, karstumā var pārvērsties par benzolu. Daži no “Valisure” pārbaudītajiem produktiem vairāk nekā 800 reižu pārsniedza federāli ieteiktos benzola līmeņus, daļēji tāpēc, ka produkti satur ķīmisku vielu, ko sauc par benzoilperoksīdu.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
TESTS: atbildi uz 10 vienkāršiem jautājumiem un mēs pateiksim, cik izglītots tu esi!
TV24
Mūrniece: “Notiek psiholoģiskās operācijas pret mūsu iedzīvotājiem. Tiek mēģināts manipulēt un radīt nedrošības sajūtu”
Lasīt citas ziņas

Benzoilperoksīdu bieži izmanto pūtīšu ārstēšanā, tostarp to pievienot sejas mazgāšanas līdzekļiem un krēmiem, kas ir iegādājami arī pat pēc ārsta receptes. Parasti tas ir gēlā, kura mērķis ir samazināt baktēriju daudzumu uz ādas virsmas, kas izraisa pūtītes.

Kad benzoilperoksīds tiek pakļauts karstuma iedarbībai, tas tiek ķīmiski mainīts, pārvēršoties benzolā.
CITI ŠOBRĪD LASA

Daži produkti pret pūtītēm, kas satur šo sastāvdaļu, ir tādi zīmoli kā ProActiv, Clearasil, PanOxyl, Walgreens, Cera Ve, Clinique, Clearasil, Target’s Up & Up un Walmart’s Equate Beauty.

Reckitt, kam pieder Clearasil, DailyMail komentējis: “Reckitt ir pārliecināts, ka visi Clearasil produkti, ja tos lieto un uzglabā, kā norādīts uz etiķetēm, ir droši.”

Daži no šiem līdzekļiem pret pūtītēm, piemēram, Proactiv Emergency Blemish Relief, ir jāuzglabā ledusskapī, lai tie būtu droši.

Lai gan citi, iespējams, nav jātur aukstumā, tie joprojām jāglabā vēsumā, sausā vietā, jo sasilstot tir var izraisīt ķīmisku reakciju, kas rada benzolu.

“Ja vien kāds vasaras karstākajās dienās neturēs zāles un līdzekļus pret pūtītēm automašīnā, ir ļoti maz ticams, ka jūsu produkts piedzīvos šādu stāvokli,”

saka razōtāji.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.