Foto: O.Bellini/SHUTTERSTOCK

No zirņiem un pupām pūšas vēders? Vienkāršs triks, kā padarīt pākšaugus vieglāk sagremojamus 17

Daudziem cilvēkiem pākšaugi izraisa vēdera pūšanos un līdz ar to diskomforta sajūtu. Vienlaikus pākšaugi ir labs produkts, kas ir noderīgs mūsu veselībai, jo satur daudz olbaltumvielu, šķiedrvielu, vitamīnu un minerālvielu. Izrādās, ir kāds pavisam vienkāršs triks, kā pākšaugus padarīt vieglāk sagremojamus, norāda portāls Chip.de.

Reklāma
Reklāma
Kad visas bikses spiež: kāpēc ar gadiem vēders kļūst apaļāks un kā to apturēt – padomi, kas patiešām strādā
Baiss atklājums satricina Lielbritāniju: noskaidrots, ka jaunās izlūkdienesta vadītājas vectēvs bijis bēdīgi slavenais “Miesnieks”
Tas sāksies 6. jūlijā un ilgs 30 dienas pēc kārtas: Eiropā gaidāmi laikapstākļu pavērsieni un anomālijas
Lasīt citas ziņas

Neatkarīgi no tā, vai iegādājāties konservētas, iepriekš pagatavotas pupiņas vai kaltētas pupiņas vai zirņus, tie visi satur polisaharīdus, kas var izraisīt vēdera uzpūšanos.

Šo efektu var mazināt, pirms gatavošanas vai ēšanas pākšaugus rūpīgi nomazgājot (arī konservētos). Vislabāk to darīt, zirņus vai pupas ievietojot sietā un pamatīgi noskalojot ar ūdeni. Ja tie pirms pagatavošanas tiek mērcēti, pēc mērcēšanas jāveic rūpīga skalošana ar tīru ūdeni.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vēl kāds knifs – daži garšaugi un garšvielas var neitralizēt pākšaugu izraisītu vēdera pūšanos, un tajā pašā laikā tie piešķir ēdieniem unikālu aromātu. Pākšaugu pagatavošanai īpaši ieteicami ir šie garšaugi un garšvielas: anīss, fenhelis, ķimenes, majorāns.

Starp citu laika gaitā ķermenis pierod pie regulāra pākšaugu patēriņa, tādējādi samazina vēdera uzpūšanās risku. Vislabāk ir lēnām un pakāpeniski palielināt pākšaugu daudzumu uzturā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.