Foto: Pearl Photopix/SHUTTERSTOCK

Nolemts, ka pārtikas ražošanā varēs izmantot jaunu šķīdinātāju 17

Valdībā otrdien pieņēma Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus obligātajās nekaitīguma prasībās pārtikai, kuras ražošanā izmanto ekstrahējošus šķīdinātājus, papildinot atļauto šķīdinātāju sarakstu ar jaunu vielu – “2-metiloksolānu”, aģentūru LETA informēja ministrijas pārstāvji.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Jā, viņi to redz! 8 lietas, par kurām tavs zobārsts zina, ka tu melo 6
Veselam
Atklāts, kas notiek ar cilvēku nedēļu pirms nāves 66
Kokteilis
FOTO. 5 latviešu sievietes, kas varētu kļūt par pasaules skaistumkaralienēm 55
Lasīt citas ziņas

Grozījumos noteikts, ka “2-metiloksolānu” drīkst izmantot kā ekstrakcijas šķīdinātāju tauku, eļļas vai kakao sviesta ražošanā vai frakcionēšanā, attaukotu olbaltumvielu produktu un attaukotu miltu sagatavošanā, kā arī attaukotu graudu dīglīšu un aromatizētāju sagatavošanā no dabīgām aromātvielām.

Tāpat noteikts vielas maksimāli pieļaujamais atlieku daudzums pārtikā un tīrības kritēriji.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai Eiropas Savienībā pārtikas ražošanā “2-metiloksolānu” varētu izmantot, Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestāde ir novērtējusi šīs vielas nekaitīgumu un secinājusi, ka ekstrakcijas šķīdinātājs ir drošs, ja to lieto paredzētajā veidā, ievērojot noteikto atlieku līmeni.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.