Foto: SHUTTERSTOCK

Šampanietis un dzirkstošie vīni 0

Šampanietis un citi dzirkstošie vīni ir populāri svētku dzērieni, taču tie var būt ļoti nepatīkami kuņģim. Šampanietis satur daudz ogļskābās gāzes, kas var izraisīt vēdera uzpūšanos un palielināt spiedienu uz kuņģi. Šis spiediens var izraisīt skābes atplūdi no kuņģa uz barības vadu, izraisot dedzināšanu un diskomfortu. Papildus tam alkohols šampanietī atslābina apakšējo barības vada sfinkteru — muskuļu, kas normāli neļauj kuņģa saturam atgriezties augšup. Šāda sfinktera atslābināšanās var būt galvenais dedzināšanas iemesls pēc šampanieša dzeršanas. Ja dedzināšana ir bieža, ieteicams samazināt šampanieša patēriņu vai pilnībā no tā atturēties.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.