Foto. pexels.com/Vanessa Loring

7. Kefīrs 0

Kefīrs ir raudzēts dzēriens, ko tradicionāli gatavo no govs vai kazas piena un kas ir bagāts ar probiotikām, vitamīniem un minerālvielām. Tam ir pikanta garša un šķidrāka konsistence nekā jogurtam, tāpēc to ir viegli padzerties, esot ceļā.

Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc kefīrs uztur enerģijas līmeni, ir tā probiotiku koncentrācija, kas veicina veselīgu zarnu mikrobiomu. Probiotikas var palīdzēt organismam efektīvi sadalīt un absorbēt barības vielas, nodrošinot, ka organisms saņem degvielu, kas nepieciešama veiksmīgai dienai.

Turklāt kefīrs satur B vitamīnus, īpaši B12 vitamīnu, kas, kā zināms, palīdz organismam pārvērst pārtiku enerģijā, vienlaikus apkarojot noguruma sajūtu.

Kefīram īpašs ir tā unikālais fermentācijas process, kas ne tikai palielina tā uzturvielu saturu, bet arī atvieglo tā sagremošanu pat tiem, kuriem ir laktozes nepanesamība. Dabiskā ogļhidrātu, olbaltumvielu un tauku kombinācija kefīrā nodrošina pastāvīgu enerģijas avotu un palīdz uzturēt līdzsvarotu cukura līmeni asinīs. Vienkārši pārliecinieties, ka izvēlaties kefīru bez pievienota cukura, jo pārāk liela pievienotā cukura daudzuma patēriņš ir saistīts ar augstāku noguruma līmeni.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.