Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto.
Foto: Pexels.com

1. Sardīnes, anšovi un  treknas zivis 0

Konservētas sardīnes un anšovi (ar visām asakām) ir lielisks kalcija avots – minerālvielas, kas nodrošina kaulu blīvumu un stiprību. Uztura speciāliste un dietoloģe Kellija Pauersa norāda, ka Vidusjūras diētā zivis ir galvenais olbaltumvielu un veselīgo tauku avots.

Savukārt treknās zivis – piemēram, lasis, skumbrija un tuncis – satur D vitamīnu, kas nepieciešams kalcija uzsūkšanai organismā. Lai gan kalciju var uzņemt ar daudziem pārtikas produktiem, ar pārtiku ir grūtāk nodrošināt ieteicamo D vitamīna daudzumu. Treknās  zivis var būt nozīmīgs D vitamīna avots, īpaši, ja tās regulāri iekļauj uzturā.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.