
Žāvētas plūmes 0
Plūmes satur vairākas uzturvielas, kas palīdz saglabāt kaulu stiprumu, tostarp K vitamīnu, kāliju, mangānu un boru. K vitamīns palīdz regulēt kalcija sadalījumu organismā un piedalās kaulu proteīnu sintēzē, savukārt kālijs mazina kalcija izdalīšanos ar urīnu. Mangāns un bors ir mikroelementi, kas iesaistīti kaulu struktūras veidošanā un vielmaiņā.
Pētījumi liecina, ka regulāra žāvētu plūmju lietošana uzturā var palīdzēt samazināt kaulu izturīguma zudumu sievietēm pēcmenopauzes vecumā. Viena porcija jeb apmēram 4–6 plūmes dienā var sniegt būtisku ieguldījumu kaulu veselības uzturēšanā.
Plūmes var baudīt kā uzkodu, pievienot putrām, smūtijiem vai salātiem.