
Tofu 0
Tofu ir vērtīgs uztura produkts, kas īpaši noderīgs kaulu veselībai. Daudzi tofu veidi tiek gatavoti, izmantojot kalcija sulfātu kā sarecinātāju, kas padara šo pārtikas produktu par bagātīgu kalcija avotu. Kalcijs ir galvenais minerāls, kas nepieciešams, lai uzturētu kaulu blīvumu un novērstu to noārdīšanos. Ja uzturā trūkst kalcija, organisms sāk to “izvilkt” no kauliem, padarot tos vājākus un trauslākus.
Aptuveni 125 grami tofu var saturēt gandrīz 860 mg kalcija – tas ir vairāk nekā puse no pieaugušā cilvēka dienas nepieciešamības. Turklāt tofu satur arī olbaltumvielas, kas ir svarīgas muskuļu un kaulu audu atjaunošanai un stiprināšanai, kā arī dzelzi un magniju, kas atbalsta kaulu vielmaiņu.
Turklāt, tofu ir viegli iekļaut dažādos ēdienos – to var cept, grilēt, pievienot sautējumiem vai salātiem, izmantot krēmveida desertos vai sablendēt zupās. Tās struktūra labi uzsūc garšvielas, padarot to par daudzpusīgu papildinājumu ikdienas ēdienkartei.