Foto: Freepik.com

Jogurts 0

Jogurts ir garšīgs un vienkāršs veids, kā uzņemt svarīgas uzturvielas kaulu veselībai. Tajā ir daudz kalcija, kas palīdz stiprināt kaulus, D vitamīns, kas palīdz kalcijam uzsūkties, un arī olbaltumvielas, kas palīdz uzturēt muskuļus un kaulu struktūru.

Parastais jogurts satur vairāk kalcija nekā grieķu jogurts, taču abi ir labi izvēles varianti. Ja izvēlies augu valsts jogurtu, piemēram, sojas vai mandeļu, pievērs uzmanību, lai tas būtu bagātināts ar kalciju un D vitamīnu.

Jogurtu var ēst brokastīs ar augļiem vai pārslām, pievienot smūtijiem vai izmantot kā veselīgāku mērču un desertu sastāvdaļu.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.