Foto: Freepik.com

Lasis 0

Lasis nodrošina organismu ar vitamīnu D, kas ir būtisks kaulu veselībai, jo tas palīdz uzsūkt kalciju no pārtikas un uztura bagātinātājiem. Turklāt lasis ir labs olbaltumvielu un omega-3 taukskābju avots. Šīs taukskābes veicina kaulu metabolismu, samazina iekaisuma līmeni organismā un potenciāli var uzlabot kaulu kvalitāti, īpaši vecāka gadagājuma cilvēkiem.

85 grami laša var nodrošināt vairāk nekā 70% no ieteicamās dienas D vitamīna devas. Salīdzinājumā ar daudzām citām zivīm, lasī ir īpaši augsts šī vitamīna līmenis.

Lasis ir piemērots gan karstajiem, gan aukstajiem ēdieniem – to var cept, tvaicēt, grilēt vai lietot konservētā veidā salātos un sviestmaizēs. Tas labi sader ar dažādiem dārzeņiem un pilngraudu produktiem, veidojot sabalansētu un uzturvielām bagātu maltīti.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.