
Lasis 0
Lasis nodrošina organismu ar vitamīnu D, kas ir būtisks kaulu veselībai, jo tas palīdz uzsūkt kalciju no pārtikas un uztura bagātinātājiem. Turklāt lasis ir labs olbaltumvielu un omega-3 taukskābju avots. Šīs taukskābes veicina kaulu metabolismu, samazina iekaisuma līmeni organismā un potenciāli var uzlabot kaulu kvalitāti, īpaši vecāka gadagājuma cilvēkiem.
85 grami laša var nodrošināt vairāk nekā 70% no ieteicamās dienas D vitamīna devas. Salīdzinājumā ar daudzām citām zivīm, lasī ir īpaši augsts šī vitamīna līmenis.
Lasis ir piemērots gan karstajiem, gan aukstajiem ēdieniem – to var cept, tvaicēt, grilēt vai lietot konservētā veidā salātos un sviestmaizēs. Tas labi sader ar dažādiem dārzeņiem un pilngraudu produktiem, veidojot sabalansētu un uzturvielām bagātu maltīti.