Foto: Freepik.com

Kale salāti 0

Kale ir viens no izcilākajiem zaļajiem lapu dārzeņiem, kas īpaši noderīgs kaulu veselībai. Tas ir K vitamīna avots, kas nepieciešams kaulu proteīnu aktivizēšanai un kalcija vielmaiņai organismā. Atšķirībā no spinātiem, kale satur maz oksalātu – vielas, kas var kavēt kalcija uzsūkšanos.

Viens glāze neapstrādāta kale nodrošina vairāk nekā 100% no ieteicamās dienas K vitamīna devas. Turklāt kale satur kalciju, magniju un C vitamīnu, kas palīdz stiprināt kaulus, uzlabot kalcija absorbāciju un atbalstīt kolagēna veidošanos kaulu struktūrā.

Kale ir viegli pagatavojams dažādos ēdienos – tas der gan salātos, gan zupās, sautējumos, smūtijos un no tiem var pagatavot pat čipsus. Svarīgi pievienot kādu veselīgu tauku avotu, piemēram, olīveļļu, jo K vitamīns ir taukos šķīstošs vitamīns un uzsūcas efektīvāk kopā ar taukiem.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.