Foto: pexels.com

2. Spēcīgs antioksidantu avots 0

Tumšā šokolāde satur bioloģiski aktīvus savienojumus, kas darbojas kā antioksidanti – polifenolus, epikatehīnus, katehīnus un prociānidīnus.

Tie palīdz cīnīties pret brīvajiem radikāļiem, kas var izraisīt oksidatīvo stresu un paaugstināt dažādu slimību risku.

Antioksidanti šokolādē var palīdzēt:

-samazināt “sliktā” holesterīna līmeni;
-novērst šūnu bojājumus;
-uzlabot artēriju elastību;
-regulēt cukura līmeni asinīs;
-veicināt smadzeņu veselību.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.