
1. Ļoti uzturvielām bagāta 0
Kvalitatīvai tumšajai šokolādei ar augstu kakao saturu ir augsta uzturvērtība. Tā satur šķiedrvielas un ir bagāta ar minerālvielām.
50 g tumšās šokolādes (70–85% kakao) satur:
-šķiedrvielas: 5,5 g;
-dzelzs: 33% no ieteicamās dienas devas (DV);
-magnijs: 28% DV;
-varš: 98% DV;
-mangāns: 43% DV;
-tāpat tā satur arī kāliju, fosforu, cinku un selēnu.
Tumšās šokolādes tauku sastāvs ir labvēlīgs – tajā ir oleīnskābe (sirds veselībai labvēlīga), stearīnskābe (neitralizē holesterīnu) un palmitīnskābe (paaugstina holesterīnu, bet veido tikai 1/3 no tauku kalorijām).
Tomēr 50 g satur arī ap 300 kaloriju un 12 g cukura, tāpēc to ieteicams lietot mērenā daudzumā.