Foto: pexels.com

5. Var samazināt sirds slimību risku 0

Tumšās šokolādes savienojumi palīdz novērst “sliktā” holestarīna oksidāciju. Ilgtermiņā tas var samazināt holesterīna uzkrāšanos artērijās, līdz ar to – samazināt sirds slimību risku.

2017. gada pārskatā atklāts, ka šokolādes ēšana 3 reizes nedēļā samazina sirds slimību risku par 9%.

2018. gada pārskatā – 45 g šokolādes nedēļā samazināja sirds slimību risku par 11%. Patēriņš virs 100 g nedēļā nepalielināja ieguvumu.

Tomēr joprojām nepieciešami papildu pierādījumi.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.