
Cepti, trekni ēdieni un konditorejas izstrādājumi 0
Cepti un trekni ēdieni, kā arī dažādi konditorejas izstrādājumi pirms lidojuma var radīt nopietnas gremošanas problēmas un diskomfortu. Šāda pārtika parasti ir smaga un ilgi sagremojama, kas lidmašīnas sausajā un zema spiediena vidē var izraisīt vēdera smaguma sajūtu, dedzināšanu un pat nelabumu. Turklāt taukiem bagāta ēdiena lietošana samazina organisma spēju efektīvi sagremot un uzsūkt barības vielas, tāpēc tas var izraisīt gremošanas traucējumus un palielināt nogurumu.
Cepti ēdieni un saldie konditorejas produkti bieži satur arī daudz cukura, kas var veicināt vēdera pūšanos un paātrinātu cukura līmeņa svārstības asinīs. Lai ceļojums būtu patīkamāks un vieglāks, pirms lidojuma ieteicams izvēlēties vieglāk sagremojamu un mazāk taukvielu saturošu pārtiku, kas palīdzēs saglabāt enerģiju un izvairīties no nevēlama diskomforta.