“Dažās valstīs narkotikas tomēr ir legāli atļautas?” 0

Arī tas ir mīts, puspatiesība. Hašišu un marihuānu Eiropā legāli pārdot atļauts vienīgi Nīderlandē īpaši licencētās kafejnīcās. Bet nebūt ne viss ir tik vienkārši. Lai par to pārliecinātos, atliek atvērt ikgadējo Eiropas Savienības narkotiku izplatības gadagrāmatu un apskatīties, cik daudz tajā pašā Nīderlandē konfiscē gan marihuānu, gan hašišu, gan citas narkotiskās vielas. Jo tur pastāv divi tirgi: legālais un nelegālais. Šie izslavētie coffee-shop, kur drīkst uzsmēķēt zālīti, ir tikai ēsma zivtiņām, lai Eiropas jaunieši brauktu uz Nīderlandi, tur palīksmotu (atstātu savu naudiņu) un pēc tam ar šo Trojas zirgu aizbrauktu uz citām narkotikām. Agrāk coffee-shop bija iespējams legāli nopirkt trīsdesmit gramus marihuānas, tagad – piecus gramus. Kāpēc, ja zālīte tik nekaitīga? Vai tikai tāpēc, ka citas Eiropas valstis kliedz pret Nīderlandes liberālo attieksmi šajā jautājumā? Nē. Tāpēc, ka holandieši paši jūt, uz kuru pusi viņu piekoptā politika velk.
Ievilināšanas mehānisma ir gaužām vienkāršs.
Narkotiku dīleri vārdos it kā aizstāv tavas tiesības izbaudīt visu, ko dzīve piedāvā, taču īstenībā viņiem ļoti maz interesē tavas izjūtas un liktenis. Vienkārši šo vielu propagandēšana visādos veidos ir paņēmiens, kā iegūt fan-tas-tis-ku peļņu. Šo vielu izplatītāji ir ļoti rafinēti, viņi zina, kas un kā jādara. Visbiežāk viņi izmanto to pašu jaunieti, kurš jau sācis lietot narkotikas, ja viņam pietrūkst nauda – dīleris atdod lētāk, jo viņš vēl pārdos citiem. Viņš šajā afērā sāk ievilkt draugus un paziņas, iespējams, arī tevi! Tāpēc nebrīnies, ja kāds no klases puišiem – turklāt foršākais – tev pēkšņi piedāvā pamēģināt… Tu, protams, atvaino, ja sacītais aizskar tavu pašapziņu, taču narkotiku izplatītāji perfekti izmanto īpatnību, ka tīņa vecumā cilvēks parasti ir tendēts līdzināties saviem vienaudžiem. Vienāds apģērbs, vienāds mūzikas stils, kopīgi apmeklē dažādus tusiņus, vienādas aizraušanās un… vienāds kaifs no zālītes, tabletēm… Tā sacīt, – grupas identitāte vai bara cilvēks…
Atceries: narkobiznesmeņi dīlera darbiņam cenšas izvēlēties pašus gudrākos, izveicīgākos, tos, kuriem ir ietekme uz citiem. Viņi meklē dīlerus. Jo zina, ka: ja tādu džekiņu uzsēdina grupai, tad drīz vien Extazy ēdīs arī visi pārējie.
Narkobizness ir tik ļoti ietekmīgs un tik ļoti izdevīgs, tāpēc – kaut arī policija simts izplatītājus iebāzīs aiz restēm, nākamie simti nāks viņu vietā.
Lomas viņiem jau sadalītas. Ir padumjš cilvēciņš, kurš spēj narkotikas nogādāt no punkta A līdz punktam B. Ir iesaistītājs, kurš ir labs psihologs un autoritāte jauno personu aprindās. Ir organizētāji, kas plāno biznesu: augsti attīstīti un šim darbam intelektuāli labi sagatavoti cilvēki ar lielu pieredzi un piesardzību.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.