Foto: New Africa/SHUTTERSTOCK

Kāpēc mums tā garšo viskaitīgākie pārtikas produkti un ir grūti no tiem atteikties 35

Dažas kaitīgās pārtikas piedevas, ko satur populārie produkti, izraisa pieradumu un atkarību. Tas īpaši attiecas uz nātrija glutamātu (E-621) – populārākais garšas pastiprinātājs, kurš ir pievienots burtiski visur – ātrās ēdināšanas produkti, čipsi, desas, gaļas pusfabrikāti, mērces, ātri pagatavojamās zupas u.c. Šī pārtikas piedeva stimulē nervu sistēmu. Var izraisīt nopietnas negatīvas sekas (jo īpaši attiecībā uz bērniem): redzes un smadzeņu bojājumus un alerģiskas reakcijas. Turklāt uz iepakojuma drīkst nenorādīt, ka šis produkts satur nātrija glutamātu. Ja uz iepakojums ir rakstīts “garšvielas”, nenorādot sīkāk, gandrīz noteikti starp tām ir nātrija glutamāts.

Atkarību izraisa arī kaitīgais saldinātājs aspartāms (E-951). Visi pētījumi, ko finansēja pārtikas ražotāji, nonāca pie secinājuma, ka aspartāms ir droša piedeva, bet praktiski visi neatkarīgi finansētie pētījumi secināja, ka aspartāms var izraisīt vairākas nopietnas slimības, no Alcheimera slimības līdz vīriešu neauglībai.

Avots: health4ever.org

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.