3 nepatīkamas problēmas un to risinājumi 0


Sprēgāšana

Iemesls visbiežāk ir auksts, vējains laiks vai ultravioletais starojums – maigā lūpu āda kļūst sausa un sāk lobīties.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo!
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
Vai zināji, ka šie ieradumi veicina mūsos skumjas un nomāktu garastāvokli?
Lasīt citas ziņas

Sprēgāšanu bieži izraisa nelāgs ieradums tās ik pa laikam aplaizīt vai stresa situācijās kodīt. Centieties no tā atturēties. Mitras lūpas ir daudz jutīgākas pret kairinošu apkārtējās vides faktoru iedarbību.

Lūpām atveseļoties palīdz higiēniskā pomāde vai balzams.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja uz palodzes aug alveja, nogrieziet gabaliņu un ar auga sulu ieziediet lūpas. Dariet to vismaz trīs reizes dienā. Jau nākamajā rītā tās izskatīsies labāk. Šī auga sula dziedē brūces un mīkstina ādu.

Sasprēgājušas lūpas nav ieteicams krāsot – izskatīsies briesmīgi! Vispirms tās vēlams attīrīt ar maigu skrubi (der arī sejas ādai paredzēts).

Lielisks līdzeklis ir auzu pārslu skrubis. Kafijas dzirnaviņās sasmalcina saujiņu pārslu. Iegremdē tajās saslapinātu pirkstu un ar to apļveida kustībām paberzē samitrinātas lūpas. Neglītā atmirušo šūnu kārtiņa pēc vienas vai divām reizēm būs nost!

Plaisas lūpu kaktiņos

Tās visbiežāk liecina par A vitamīna trūkumu. Lietojiet šo vitamīnu saturošas kapsulas vai arī uzņemiet to ar uzturu, piemēram, dzerot burkānu sulu, ēdot zivis vai aknas. Lūpas ieteicams regulāri ieziest ar A vitamīnu eļļā. Šim nolūkam var izmantot vienas kapsulas saturu.

Aukstumpumpas

Herpes vīruss, ar kuru daudzi inficējas jau mazotnē, nav iznīdējams. Visu mūžu mājo organismā un gaida iespēju izpausties. Ūdeņainām čūliņām līdzīgi izsitumi veidojas, kad organisma vai ādas imunitāte ir novājināta. Paasinājumu visbiežāk izraisa saaukstēšanās (tādēļ tās dēvē par aukstumpumpām) un citas organismu novārdzinošas slimības, arī stress, ķermeņa un lūpu ievainojumi, ass vējš un UV stari.

Tiklīdz jūtat, ka aukstumpumpa sāk augt (pazīmes – kņudināšana, nieze, diskomforta sajūta, cietāks un sāpīgs ādas pleķītis), apsmērējiet laukumu ar speciālu, aptiekā nopērkamu ziedi. Ja to pagūst izdarīt laikus, izsitums neizveidojas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.