Foto – Shutterstock.com

Lai iznākums priecētu 0


Pašiedeguma līdzekļi veidoti tā, lai brūnais ādas tonis noturētos ilgāku laiku. Produkti, kuri veicina pigmenta veidošanos, ādas toni ilgāk saglabā brūnu.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
VIDEO. “Gudrīši!” Aivars Lembergs ar vienkāršu piemēru nodemonstrē, kā sankcijas ietekmējušas Krieviju
“AstraZeneca” paziņo, ka tā ir sākusi savas Covid-19 vakcīnas izņemšanu no apgrozības visā pasaulē
Lasīt citas ziņas

Bieži vien pēc krēma vai spreja uzklāšanas cilvēks nodomājis kaut kur doties. Jāņem vērā produkta apraksts, kur ir noteikts, cik ilgi jāļauj līdzeklim nožūt, lai veidotos viendabīgs ādas tonis un lai netiktu nosmērēts apģērbs vai gultas veļa.

Būtiska nozīme ir ādas fototipam. Latvijā visbiežāk novēro otrā fototipa ādu, kas ir gaiša un saulē ātri apdeg. Jāizvēlas produkts, kas paredzēts gaišai ādai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Jāizvērtē, vai āda ir sausa vai taukaina. Sausai piemērotāks ir treknas konsistences produkts. Savukārt taukainai ādai labāk der šķidrs un viegli uzklājams līdzeklis. Ja āda ir jutīga, iepriekš nelietotu produktu ieteicams vispirms uzklāt nelielam laukumam, pavērojot reakciju. Aptiekās nopērkami pašiedeguma līdzekļi, kas ir dermatoloģiski pārbaudīti un piemērotāki, lai mazinātu iespējamu ādas alerģiju, kairinājumu vai negaidītu reakciju.

Pirms produkta lietošanas būtu ieteicams izmantot skrubi, pārbaudīt, vai uz ādas nav sausu laukumu, kur līdzeklis var uzsūkties vairāk, tādējādi veidojoties neviendabīgam tonim.

Pirms produkta iegādāšanās un klāšanas uz ādas un arī uz sejas jāņem vērā vecums, ādas tips un stāvoklis. Ja rodas nevēlama reakcija, lietošana jāpārtrauc.

Vairāk par saules un solārija nevēlamo ietekmi lasi žurnālā 36,6 °C vai tā elekrotinskajā versijā!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.