Sirma galva, vingra miesa 4


Vecums ir tikai prāta nospraustā robeža. To ikviens varot redzēt un just Golden Age festivālā. Tulūzā piedalījās vairāk nekā 2000 cilvēku, 110 komandu no 17 valstīm. Mūsu vingrotājas tur bijušas jauno svara kategorijā, vairākums dalībnieku bija daudz vecāki. Daži pat nākuši klāt un jokojuši: ko te tādas studentes sabraukušas…

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
Putina sabiedrotais brīdina par globālu karu un “traģēdiju visai cilvēcei”
Kokteilis
VIDEO. Personības tests: izvēlies vienu dakšu un atklāj, ko tava izvēle liecina par tevi
Lasīt citas ziņas

Neviens netika vērtēts pēc vecuma, svara vai meistarības, netika lūkots, vai neesi pārāk vecs, sirms, apaļīgs. Visi juta līdzi cits citam, priecājās par katra veikumu.

“Protams, uzreiz varēja redzēt, kurš visu mūžu vingrojis, sportojis. Ķermenis tāds stiegrots, spēka pilns. Ievēroju Lietuvas komandu, arī sirmas trenerītes no Krievijas. Viņas tikai paceļ roku, un uzreiz redzams – bijusī vingrotāja. Ar apbrīnu lūkojāmies norvēģu atlētiskajos kungos – sporta vingrotājos, akrobātos. Viņi ne tikai paši meta salto, bet pamanījās arī gaisā izvirpināt savas komandas biedrenes, vingrās, sirmās dāmas. Bet visiem taču ap septiņdesmit…

CITI ŠOBRĪD LASA

Visizcilākā bija kādreizējā vingrotāja Mārgareta Čārlstvuda no Lielbritānijas – 89 gadu vecumā viņa spēja dienā vadīt nodarbības un vakarā vēl piedalīties savas komandas priekšnesumā.

Daža laba kundzīte atklāšanas parādē pa Tulūzas ielām gan tipināja ar spieķīti vai tika stumta ratiņkrēslā, jo grūti paiet, taču, pienākot uzstāšanās mirklim, cirta mugurā krāšņu skatuves tērpu un līgani šūpojās skaistas mūzikas ritmā.

Pie lielās arēnas visu dienu dežurēja ātrie. Piegāju pavaicāt, vai daudz bijis savārgušo. Izrādījās, tikai pāris! Ja ir pozitīvas emocijas, pacilātība un prieks, organismam nav vaļas sašļukt.

Pacilātība šajā pasākumā ir īpaša, tā pārņem ikvienu. Mēs vēl pusgadu pēc tam jutāmies tā, it kā atrastos desmit centimetru virs zemes. Nevaram rimties, atkal cita citu bangojam kādam pasākumam.”Pašlaik zelta sešnieks cītīgi gatavojas World Gymnaestrada, starptautiskajai ģimnastrādei – vingrošanas festivālam, kas 12. jūlijā sāksies Helsinkos. Pasākums notiek reizi četros gados un ir daudz nopietnāks, sportiskāks. Tas pulcina 22 000 vingrotāju no visas pasaules – gan jaunus, gan vecus. No Latvijas turp dosies piecas dažāda vecuma komandas kopā ar treneri Marutu Hoferti. Katra grupa gatavo savu priekšnesumu, ko apvieno kopīgā dziesmā, tāpēc Arta ar savām treniņu biedrenēm jau labu laiku tiekas ne tikai ierastajos pirmdienu vakaros, bet arī otrdienās. Pēc ģimnastrādes viņas gatavosies nākamajam Golden Age. Ritmu nedrīkst zaudēt.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.