
Uzturvielu profils: Valriekstu lielais spēks mazā iepakojumā 0
Valrieksti ir uzturvielām blīvi, nodrošinot sabalansētu veselīgo tauku, olbaltumvielu un ogļhidrātu kombināciju. 28 g porcija (aptuveni septiņi veseli valrieksti) satur:
– 185 kalorijas,
– 4 g olbaltumvielu,
– 18 g tauku (galvenokārt polinepiesātinātie, tostarp omega-3 taukskābes),
– 4 g ogļhidrātu,
– 2 g šķiedrvielu.
Tie ir bagāti ar E vitamīnu, folskābi, magniju un antioksidantiem, piemēram, polifenoliem, kas neitralizē brīvos radikāļus. Atšķirībā no citiem riekstiem, valrieksti ir nozīmīgs alfa-linolēnskābes (ALA) avots – augu izcelsmes omega-3 taukskābe, kas veido aptuveni 2,5 g uz 28 g porciju. Valrieksti izceļas ar savu ALA saturu, kas ir būtisks sirds un smadzeņu veselībai.
Valrieksti satur vairāk polifenolu nekā vairums citu riekstu, padarot tos par vienu no spēcīgākajiem antioksidantu avotiem uzturā.