Foto-Shutterstock

Kā norit procedūra 0


• No kosmētikas, sviedriem un iespējamiem mikroorganismiem tiek rūpīgi notīrīts pacienta ādas laukums, kur liks dēles. Dēles ir jutīgas pret smaržām, jo katrai ir ne tikai 270 zobu, pieci pāri acu, bet arī ožas orgāni visā ķermenī.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

• Dēles izņem no ūdens un liek uz ādas. Nav prognozējams, cik ilgā laikā dēle piesūksies pacientam – šis process var ilgt no dažām sekundēm līdz divdesmit minūtēm.

• Dēles, pirmkārt, izvieto pacientam jutīgā vai sāpošā vietā. Otrkārt, laukumu izvēlas pēc bioloģiski aktīvo, refleksogēno punktu atrašanās līdzīgi kā akupunktūrā. Ja uzliek nepareizā vietā, kas būtībā nemaz nav iespējams, jo dēles pašas jūt cilvēka akūto vietu, tās neko ļaunu nodarīt nevar, jo zāles tik un tā tiek ievadītas organismā. Pacienti sāpes lielākoties jūt tikai pirmajā brīdī, kad dēle ievada pirmo siekalu devu ar tajās esošajām vielām. Sajūta līdzinās nātres dzēlienam vai oda kodienam. Procedūra parasti ilgst 5–20 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Dēles koduma vietā paliek brūcīte trīsstaru zvaigznītes formā, no kuras var sūkties asinis pat 12 stundas – tas atkarīgs no ievadītā hirudīna daudzuma jeb uzlikto dēļu skaita un asiņu sastrēguma. Brūce sadzīst divu nedēļu laikā, bet sākumā jānēsā pārsējs.

• Viena dēle seansa laikā izsūc 1–2 ml asiņu, bet no brūces izdalās vēl 10–30 ml. Kopējais asiņu zudums parasti nepārsniedz 100–150 ml, ņemot vērā pacienta organisma īpatnības.

• Bioloģiski aktīvās vielas organismā saasina arī hroniskās slimības un iekaisuma procesus. Šā iemesla dēļ pacientam pēc trešā vai ceturtā apmeklējuma var pasliktināties pašsajūta. Tā ir normāla atveseļošanās procesa pazīme.

• Dēļu terapija nav ieteicama cilvēkiem, kuriem pret to ir negatīva attieksme. Nav zināms, kā aktīvās vielas ietekmē grūtnieci un augli, tāpēc šī metode mazuļa gaidīšanas laikā nav ieteicama. Uz dēļu terapiju nevajag doties arī pacientiem ar asiņu recēšanas problēmām, ja tiek lietoti medikamenti trombu šķīdināšanai. Par pārējiem ierobežojumiem noteikti jārunā ar ārstu pirms vizītes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.