Foto: Shutterstock

1. Šokolādes kūka 0

Šokolādes kūka bieži ir neatņemama svētku sastāvdaļa – vai tā būtu dzimšanas diena, kāzas vai cita svinības. Tomēr tā noteikti nav veselīga sirdij.

Šokolādes kūka ir deserts ar augstu tauku saturu, tajā ir daudz cukura un kaloriju.

Tā tiek gatavota no sviesta, cukura, miltiem, olām un šokolādes – šie komponenti veicina artēriju nosprostošanos un sirds slimību rašanos.

Šokolādes kūka ir kaitīga sirds veselībai, jo tā satur piesātinātos taukus un transtaukskābes, kas var paaugstināt sliktā holesterīna līmeni (ZBL) un pazemināt labā holesterīna līmeni (ABL).  Šie tauki veicina iekaisumus organismā, kas var izraisīt sirds slimības.

Tā vietā, lai ēstu šokolādes kūku, izvēlieties nelielu gabaliņu tumšās šokolādes, iesaka uztura speciālisti, jo tumšā šokolāde ir bagāta ar antioksidantiem un flavonoīdiem, kas uzlabo asinsriti un samazina asinsspiedienu, tādējādi mazinot sirds slimību risku.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.