Foto. pexels.com/Mathieu

Kūkas un cepumi 0

Kūkas un cepumi, kas bagāti ar cukuru un rafinētiem ogļhidrātiem, satur maz uzturvielu, tāpēc ātri izraisa izsalkumu. Pētījumi liecina, ka pārtikas produkti ar zemu glikēmisko indeksu, piemēram, deserti, stimulē apetīti, jo strauji paaugstina un tad pazemina cukura līmeni asinīs. Lai padarītu tos sātīgākus, ieteicams izmantot pilngraudu miltus, riekstu sviestu, sasmalcinātus riekstus, sēklas vai žāvētus augļus. Desertu baudīšana kopā ar sabalansētu maltīti, kas satur olbaltumvielas un šķiedrvielas, palīdzēs uzturēt sāta sajūtu ilgāk.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.