Foto: Freepik.com

Pākšaugi un krustziežu dzimtas dārzeņi 0

Pākšaugi, piemēram, pupas, lēcas un turku zirņi, kā arī krustziežu dārzeņi, piemēram, kāposti, brokoļi un ziedkāposti, ir ļoti vērtīgi uzturā, taču pirms lidojuma tie nav ieteicami. Šie produkti veicina gāzu veidošanos zarnās, jo satur šķiedrvielas un sarežģītus ogļhidrātus, kurus organisms nespēj pilnībā sagremot. Fermentācijas process zarnās rada gāzes, kas lidojuma laikā, samazinoties spiedienam, izplešas un izraisa vēdera pūšanos, smaguma sajūtu vai sāpes.

Šāds diskomforts var kļūt īpaši nepatīkams ilgstošos lidojumos, kad fiziskā aktivitāte ir ierobežota un gremošana palēnināta. Tāpēc labāk šos dārzeņus un pākšaugus neiekļaut savā ēdienkartē vismaz dažas stundas pirms lidojuma.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.