
Vistas gaļa 0
Vistas gaļa ir viens no populārākajiem un pieejamākajiem proteīna avotiem. Bet tas, ko daudzi neapzinās – tā satur arī aminoskābes, kas ķermenim ir ļoti svarīgas, tostarp glutationu. Šī viela palīdz šūnām atjaunoties, attīrīt organismu no kaitīgajām vielām un uzturēt mūsu imunitāti spēcīgu.
Ja izvēlies kvalitatīvu, mājās audzētu vistu vai bioloģiski audzētu gaļu, tu palīdzēsi ne tikai savai veselībai, bet arī dabai. Labāk vistas gaļu cept cepeškrāsnī vai sautēt – tā saglabās vairāk labās vielas un būs vieglāk sagremojama. Vistas fileja ar tvaicētiem dārzeņiem – tas ir ne tikai veselīgi, bet arī ļoti garšīgi.
Olas
Olas bieži vien tiek novērtētas par zemu, taču tās ir īsta dārgumu lāde. Dzeltenums satur barības vielas, kas palīdz ne tikai mūsu smadzeņu darbībai, bet arī glutationa darbībai. Olas dod spēku, veicina smadzeņu darbību un stiprina nervu sistēmu. Turklāt olas ir ļoti viegli pagatavot. No tām var uztaisīt omleti, pievienot salātiem, ēst vārītas vai ceptas. Daudzi veselības speciālisti iesaka ēst olas vairākas reizes nedēļā – īpaši no rīta, lai būtu spēks visai dienai.