Foto: Freepik

Rieksti 0

Rieksti, īpaši Brazīlijas rieksti, mandeles un valrieksti, ir īsts spēka avots. Tajos ir daudz veselīgu tauku, vitamīnu un minerālvielu, kas palīdz ķermeņa darbībai. Daži rieksti, piemēram, Brazīlijas rieksti, palīdz glutationam darboties vēl labāk. Riekstus vari ēst kā uzkodu starp ēdienreizēm, pievienot putrai, jogurtam vai pat salātiem. Tie dod ilgstošu sāta sajūtu un palīdz izvairīties no neveselīgiem našķiem. Taču jāatceras – lai arī tie ir veselīgi, tajos ir daudz kaloriju, tāpēc ar daudzumu nevajag pārspīlēt. Dažas saujas nedēļā ir pietiekami.

Briseles kāposti

Lai gan Briseles kāposti ne vienmēr ir pirmajā vietā mūsu iecienītāko dārzeņu sarakstā, tie ir pelnījuši daudz vairāk uzmanības. Šie mazie, zaļie kāposti satur pārsteidzoši daudz vērtīgu vielu. Tajos ir daudz šķiedrvielu, vitamīnu un antioksidantu, kas palīdz mūsu ķermenim cīnīties ar kaitīgām vielām un iekaisumiem.

Ja Briseles kāposti kādreiz šķita rūgteni, dod tiem vēl vienu iespēju – pamēģini tos cept cepeškrāsnī ar olīveļļu un šķipsniņu jūras sāls, līdz tie kļūst viegli brūni un kraukšķīgi. Tā garša būs pavisam cita!

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.