Sausās slīkšanas pazīmes! 0

Uzmanību – tās var neizpausties pat 24-48 stundas pēc incidenta!
* Klepus
* Sāpes krūtīs
* Sekla elpošana
* Nogurums
* Drudzis
* Pēkšņas izmaiņas uzvedībā
* Bērns kļūst viegli sakaitināms
* Vemšana

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Kaut gan sausā slīkšana notiek reti, ārste Purva Grovera iesaka būt piesardzīgiem. “No sirds iesaku – ja gadījies, ka daudz netrūkst, lai bērns būtu noslīcis, pirmām kārtām uzzināt speciālista viedokli.” Aizvediet bērnu uz neatliekamās palīdzības nodaļu novērošanai! Ja būs aizdomas par netipiskās slīkšanas risku, ārsts varēs veikt plaušu drenāžu. Kevis Jans tam piekrīt: “Būtu jāapzinās, ka aizrīšanās ar ūdeni var neizraisīt tūlītēju nāvi noslīkstot un ka bērni vēl ilgi pēc iznākšanas no ūdens jāvēro, vai neparādās kādas no pazīmēm, kas varētu liecināt par sliktām izjūtām vai grūtībām elpot. Lai arī nopietnas sekas mēdz būt reti, nekavējoties jāvēršas pēc medicīniskās palīdzības, tiklīdz rodas kādas aizdomas.”

Izlasījis par Frenkija Delgado traģisko nāvi, kāda bērna tēvs Kolorado līdzīgā situācijā spēja atbilstoši reaģēt – pateicoties tam, viņa dēlu no netipiskās slīkšanas izdevās glābt. Proti, Džerona Vegas dēls Džio drīz vien pēc nopeldēšanās sūdzējās par galvassāpēm, kas neilgu laiku vēlāk pārauga drudzī. Vega aizveda dēlu uz neatliekamās palīdzības nodaļu, kur ārsti zēna plaušās konstatēja palielu daudzumu ūdens. “Ja mēs būtu nakti nogaidījuši, visticamāk, viņš nebūtu izdzīvojis,” teic Vega un ir pateicīgs Delgado ģimenei par sava dēla dzīvības glābšanu. “Es jutu nepieciešamību sazināties ar mazā Frenkija vecākiem, lai viņam darītu zināmu – nezinu, kā to pateikt, bet… ka viņu puisēns izglāba mūsu puisēna dzīvību,” pauda Vega. “[Šim negadījumam] bija jēga.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Fakts: Slīkšana ir piektais biežākais netīšu ārēju apstākļu izraisītas nāves iemesls ASV, un katrs piektais noslīkušais šajā valstī ir bērns vecumā līdz 14 gadiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.