Foto – Shutterstock

Nebūsim marionetes uzņēmēju rokās! 0

Nav labi lietot uzturā produktus, kas ir ļoti pārstrādāti, satur mākslīgos aromatizētājus, krāsvielas un saldinātājus, arī saldētus un konservētus produktus, ātri pagatavojamās maltītes, jo tā ir mirusi barība. Dziedniece skaidro, ka E-vielas tika radītas, lai patentētu produktus un gūtu vēl lielāku peļņu, jo to, kas atrodams dabā, nevar patentēt. Toties to, kas radīts laboratorijā ķīmisku savienojumu rezultātā, gan var. Ņemot vērā, ka nav vēl līdz galam izpētīta visu šo vielu ietekme uz cilvēka veselību kopumā (uz ķermeni ilgtermiņā), jebkurš no mums ir kļuvis par eksperimentējamo zaķīti mūsdienu sabiedrībā.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
VIDEO. “Gudrīši!” Aivars Lembergs ar vienkāršu piemēru nodemonstrē, kā sankcijas ietekmējušas Krieviju
Krievija konfiscē itāļiem rūpnīcas. Itālijas atbildes gājiens ir filigrāns 32
Lasīt citas ziņas

Kāpēc miljoni tiek ieguldīti reklāmās, kas popularizē neveselīgu uzturu? Vai reklāmās ataino, cik veselīgi ir ēst augļus un dārzeņus? Cik būtiski ir izvairīties no „smagas” pārtikas jeb produktiem, kurus organismam ir grūti pārstrādāt? Un cik kaitīgi ir ēst čipsus, cukuru, lietot alkoholu un gāzētus dzērienus? Nē – jo tas nenes peļņu uzņēmējiem! Protams, mūsdienu laikmetam ir sava ietekme, taču, ja ir skaidrs nodoms un sapratne par to, kas nepieciešams, lai mēs virzītos uz veselīgu un harmonisku dzīvesveidu, pārmaiņas ir iespējamas. Lai gan dzīvesveida maiņai ir arī kāda nosacīti negatīvā puse – ļoti iespējams, ka apkārtējie neatbalstīs veikto izvēli un mēģinās uzspiest savu viedokli, idejas par to, kas ir veselīgi, pareizi un nepareizi. Šāds pavērsiens var būt visai izaicinošs, it sevišķi, ja tas nāk no mums mīļiem un tuviem cilvēkiem, taču tā ir cilvēka individuālā izvēle, neviens cits mūsu vietā nav spējīgs izdzīvot mūsu mūža ceļojumu. Katram ir jāapgūst savas mācību stundas.

Šokējoši fakti, kas liek paskatīties uz situāciju no otras puses

CITI ŠOBRĪD LASA

„Es pati biju veģetāriete piecus gadus, pirms pārgāju uz vegānismu. Patiesībā jau sen būtu pievērsusies veģetārismam, ja man būtu bijusi pieejama informācija par uzturu un to, kā funkcionē ķermenis. Lai mainītu uztura ieradumus un pārietu uz veģetārismu, ir jābūt noteiktām zināšanām un izpratnei, tas nenotiek tāpat vien. Turklāt, ja cilvēkam ir nosliece uz mazasinību, diabētu vai citām kaitēm, šie riska faktori noteikti jāņem vērā. Manuprāt, veģetārismam, ja tas kļuvis par apzinātu dzīvesveidu, ir vienīgi plusi. Uzlabojas ne tikai cilvēkadzīve un veselība, bet tiek skarta arī pasaule globālā mērogā. Caur veģetārismu mēs pasakām „nē” tam, kas notiek ražošanas industrijā, kur prioritāte ir vienīgi peļņa. Cilvēku veselība un dzīvnieku dzīvības ir daudz mazsvarīgākas”, ar bažām par notiekošo izsakās Madara.

Būtiski fakti, kas liek aizdomāties*:
 50% no pasaulē izaudzētā ēdiena tiek izbaroti liellopiem, kurus audzē gaļai;
 no mājlopiem, kas tiek audzēti, rodas 18% visu pasaules siltumnīcefekta gāzu emisijas (no barības trakta un mēslu apsaimniekošanas), tas ir visaugstākais rādītājs; pat visi transporta veidi kopā rada tikai 13%;
 liellopu audzināšana ir vadošais iemesls lietusmežu iznīcināšanā (91%) – katru sekundi tiek nocirsti vairāk kā 4000 kvadrātmetru koku; tādējādi tas ir kā vadošais iemesls sugu izmiršanai un klimata maiņām;
 55% no vispasaules pieejamā dzeramā ūdens izmanto liellopu lauksaimniecībā.

Rūpes par emocionālo pasauli

Lai ķermenis būtu vesels, līdzsvars jāievēro ne tikai uzturā, bet arī emocijās, attieksmē pret sevi, apkārtējiem un dzīvi kopumā. Cilvēks var būt superveselīgs ēdājs, bet, ja viņš sevi nemīlēs, daudz ko sev pārmetīs vai nosodīs citus utt., ķermenis var sākt slimot. Lai saglabātu līdzsvaru emocijās, attieksmē pret sevi un visu apkārt esošo, ir jāaktualizē mierpilna vide, jānomierina prāts, un to var palīdzēt realizēt tādas prakses kā meditācija, pastaigas dabā, joga. Šādu prakšu piekopšanu var salīdzināt ar skatīšanos duļķainā ūdenī, kuram grūti redzēt cauri, bet, kad viss nosēžas, ūdens paliek skaidrs un dzidrs – var redzēt, kas slēpjas mūsu ūdens dziļumos. Ar skaidru prātu ir daudz vieglāk saskatīt, kas patiesībā notiek mūsu dzīvē, kas būtu jāmaina – ikdienā, attiecībās, komunikācijā.

Visvienkāršākā meditācija ir elpošanas apzināšanās. Fokuss vērsts uz elpu, nevis prāta spēlītēm un domām, kas maisās pa prātu un paņem daudz enerģijas. Elpošanas apzināšanos var praktizēt arī, ejot uz veikalu, braucot autobusā vai mašīnā, skatoties savu mīļāko TV šovu vai filmu utt. Tas ir ļoti vienkārši izdarāms, ir tikai jāsāk!

Reklāma
Reklāma

*Dati no dokumentālās filmas “Cowspiracy”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.