Foto: Laura Krampe, www.eyezoom.lv

Ezotēriķe un vēdiskā astroloģe Baiba Stūrīte iesaka attīrīties: 0


• Mentāli. Mentālā piesārņotība izraisa slimības, arī tā saucamo gripu. No informācijas pārpilnības, kas atrodas mūsu galvās, cilvēks saslimst, lai vismaz uz brīdi pagulētu mājās un pārskatītu savu dzīvi. Galva nav miskaste. Ja miskasti var izmest, tad to, kas jebkad nokļuvis prātā, no turienes vairs neizdzīt. Tāpēc jāiemācās nošķirt savas iekšējās „programmas” no tām, kuras mūsos cenšas ielikt plašsaziņas līdzekļi un apkārtējie cilvēki. Lai atšķirtu savu no svešā, man vajadzēja 15 gadus, kuru laikā cītīgi pētīju sevi un savas slimības. Tāpat pagāja vairāki gadi, kamēr iemācījos izmest no galvas visu nevajadzīgo, ko dzīves laikā biju uzkrājusi. Tādējādi nevienu ātro metodi ieteikt nevaru, tikai to, ka jau no šīs dienas varam pievērsties ceļam uz veselīgāku dzīvi: sāksim dzīvot apzinātāk, vērosim sevi, norobežosimies no tā, kas nav mūsu. Dzīvosim savu, ne svešu dzīvi.

Reklāma
Reklāma
Vai zināji, ka šie ieradumi veicina mūsos skumjas un nomāktu garastāvokli?
TESTS: Atbildi tikai uz 6 jautājumiem un mākslīgais intelekts izrēķinās tavu vecumu!
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 37
Lasīt citas ziņas

• Fiziski. Daudziem no mums fiziskais ķermenis ir tik piesārņots, ka nemaz nejūtam – lietotās zāles un vakcīnas palīdz vai nē. Nostrādā placebo efekts un turpinām dzīvot tālāk. Turklāt mēs patiešām apēdam daudz vairāk, nekā no mums iznāk ārā. Kas notiek, ja pēkšņi salūzt pods un nav iespējams noraut ūdeni? Kas līdzīgs notiek mūsu zarnās – pūšanas procesi indē fizisko ķermeni no iekšpuses. Cilvēki dzer svaigas sulas un vitamīnus, mierinot sevi ar domu, ka tā viņi uztur veselību. Ja viss būtu tik vienkārši, lielākā daļa cilvēku jau sen būtu sveiki un veseli, taču tā nav. Rūpes par savu veselību ir ilgtermiņa ieguldījums, tāpēc – ja gribam būt veseli nākamajā ziemā – jāsāk kaut ko darīt savā labā jau tagad!

• Garīgi. Ir divi veidi, kā dzīvot – attīstoties vai degradējoties, vidusceļa nav. Garīgā izaugsme mūsdienās nozīmē atdalīšanos no kopējās masas, sabiedrības manipulācijas mehānismu ieraudzīšana un atbildības uzņemšanās par savu dzīvi. „Man nekad nav bijušas ilūzijas, ka vakcīnas vai zāles mani no kaut kā izārstēs. Varbūt tāpēc vienmēr esmu meklējusi alternatīvas metodes, kā atbalstīt savu veselību. Slimību iemeslus redzu daudz plašāk, tāpēc sevis ārstēšanā paļaujos (galvenokārt) uz sevi”, skaidro Baiba.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ģimenes ārste un dziedniece dalās ar spēcinošām receptēm

Lai izvairītos no slimību valgiem, ģimenes ārste un pediatre Ilze Strēle iesaka vispirms samazināt stresa apjomu, atbrīvojot ceļu pozitīvām emocijām. Tāpat – lai veidotos dabiska imunitāte – nevajadzētu ap sevi un saviem tuvajiem censties radīt pilnībā sterilu vidi. Protams, arī telpu vēdināšana un fiziskās aktivitātes svaigā gaisā ir labas un veselīgas pašsajūtas priekšnosacījumi. Publiski pasākumi, lielveikali un dažādas citas sanākšanas nebūs tā veiksmīgākā izvēle gripas epidēmijas laikā. Tā vietā labāk izvēlēties pastaigu gar jūru vai pa mežu.
Ķiploka spēks – saspiediet ķiploku daiviņas, vakarā aplejiet ar vēsu ūdeni un līdz rītam ļaujiet ievilkties. Lietojiet šķidrumu pa karotei. Var lietot kā piedevu pie kādas dabīgas sulas, sīrupa. Ja dzert nepavisam negribas, var izsmidzināt rīkles galā – arī būs efekts!

Sātīgs un veselīgs saldais: 1 bundžiņa bezpiedevu lakto jogurts, 1 banāns, 1 tējkarote medus, 1 tējkarote ziedputekšņu – to visu sablendē. Gardas brokastis, launags vai vakariņas.

Toties dziedniece Katerīna Līvena gripas laikā aicina dzert cidoniju sulu ar tēju un medu.

Cidonijas satur tādas aktīvās vielas un vitamīnus kā A provitamīns, B1, B2., C, E, PP vitamīni, organiskās skābes, cukuri, magnijs, kālijs, nātrijs, kalcijs, fosfors, fruktoze, dzelzs, miecvielas, pektīnvielas. Lietojot cidonijas kopā ar zāļu tēju un medu, mēs dodam papildspēku savai imūnsistēmai.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.